Provizii pentru iarnă

A venit vremea roadelor de iarnă. Gospodinele din Craiova golesc pieţele ca să-şi adune provizii şi să-şi umple cămările cu conserve sau murături. Piaţa Centrală este aglomerată încă de la primele ore ale dimineţii. Cumpărătorii au luat la cercetat tarabele, în căutarea celor mai bune preţuri pentru conservele pregătite în casă. Câteva sute de lei diferenţă nu sunt de ici de colo, mai ales când veniturile sunt mici.

Gospodinele au început vânătoarea de prețuri mici pentru legumele și fructele de sezon. Acestea mișună prin piețe și cumpără ce li se pare avantajos. Doamnele au în vedere toate cele necesare pentru murături, bulion, gemuri sau tradiționala zacuscă.

Cu bani mulţi sau mai puţini, cu preţuri mari sau acceptabile, craiovenii nu concep să vină iarna şi să-i găsească fără zacuscă, compoturi şi murături. Comercianţii nu sunt mulţumiţi de vânzări şi speră ca până la sfârşitul sezonului să crească numărul acestora .

Gospodinele fac mari sacrificii pentru a pune câte ceva pe masă şi în sezonul rece, iar goana după cele mai bune preţuri va continua şi în următoarele săptămâni în Piaţa Centrală.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.